Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Allt fler städer rapporterar klimatvisioner

  Foto: Philipp Henzler (CC0)

  Rekordmånga städer har i år anslutit sig till the Carbon Disclosure Project, en ideell organisation som uppmanar städer att rapportera miljöpåverkan och framtidsvisioner. 533 städer rapporterar idag sina aktiviteter, vilket är en ökning med hela 70 procent från förra året.

  Carbon Disclosure Project fungerar som en gemensam plattform där städer rapporterar sina utsläpp och annan miljöpåverkan och även vilka politiska löften som tas fram till följd av dessa. Tanken är att rapporteringen ska underlätta hanteringen av utsläpp och ge städer möjligheten att stoppa och skydda sig mot klimatförändringarnas följder.

  Enligt organisationen är den största inspirationskällan och pådrivaren det klimatavtal som togs fram i Paris förra året.

  Man kan inte förvalta någonting som man inte mäter, och i år skickar ledare från städer världen över det tydliga budskapet att de är både redo och kapabla att axla den globala klimatutmaningen. Det förklarade CDP:s ordförande Paul Dickinson i ett pressmeddelande.

  I Europa har antalet rapporterande städer ökat med 83 procent. Alla de nordiska huvudstäderna finns representerade i organisationen.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.