Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Amerikansk oljeledning har stoppats efter läcka

  Delar av oljeledningen Keystone som går från Kanada till USA stoppades i torsdags efter att en läcka upptäckts. 5000 fat olja hann läcka ut i området. 
  I torsdags upptäcktes den senaste i en rad av läckor på oljeledningen Keystone, den ledning som transporterar olja från oljesandsfälten i kanadensiska Hardesty, till amerikanska Patoka.

  TransCanada går inte att lita på, säger Jane Kleeb, ledare för the Nebraska Democratic Party och sedan länge aktivist mot Keystone XL till Washington Post. “Jag har fullt förtroende för att Nebraskas kommission kommer stå på invånarnas sida och inte ett utländskt oljebolag.

  Läckan uppstod nu bara dagar innan beslut ska tas i delstaten Nebraskas kommission angående byggnationen av den kontroversiella oljeledningen Keystone XL, en starkt ifrågasatt oljeledning SMB skrivit om tidigare. Projektet stoppades av dåvarande president Barack Obama, men beslutet revs upp bara dagar efter att Donald Trump kom till makten.

  Nebraskas kommission behöver ta en närmare titt på det här oljeläckaget, säger Rachel Rye Butler från Greenpeace till CNN. Ett godkännande som ger tillstånd till det kanadensiska oljeföretaget TransCanada att bygga Keystone XL ber om liknande oljeläckage i framtiden.

   

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.