Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Äntligen: Nu anordnas tågcharter till Davos

  Foto: Public Domain (cc0)

  Ving, Tågbokningen.se och företaget Systrar i bergen anordnar nu en resa med tåg till Davos, Europas högst belägna stad. 

  Dagarna kommer att fyllas av vandringar i Davos och närliggande alpmiljöer inklusive vandringsleden längs glaciären Silvretta, hälsar resebyrån. Boendet kommer att äga rum på fyrstjärniga Hotel Waldhuus Davos. På tågen kommer det finnas guider som ger information om destinationen.

  – Vi gläder oss åt denna spännande resa och att få dela med oss av vår passion för de vackra bergen runt Davos. Bergen är en plats för alla oavsett nivå, och vi ser fram emot att få visa våra favoritplatser, säger Johanna Nygård, grundare och VD på Systrar i bergen.

  Du kommer däremot inte kunna åka raka vägen. Enkel tur kommer att ta drygt 26 timmar med fyra byten, i Köpenhamn, Hamburg, Basel och Landquart.

  Lustigt nog väljer Ving att samtidigt meddela att de också erbjuder vandringsresor till Mallorca, dit man i vanlig ordning åker med flyg.

  Oavsett är det bra med en tågtur till just Davos, då World Economic Forum hålls där årligen. De politiker, företagare och lobbyister som förra året transporterades till alp-byn med beräknat uppemot 1 500 privatplan kan behöva se att det finns mer hållbara sätt att ta sig till orten.

  I priset, från lite smaskiga 14.995 kr, ingår lokala transporter, tågresa ToR med avresa 21 september, samt boende i fem nätter på Hotel Waldhuus Davos. I tillägg kan man välja olika kategorier av tågkupé.


  Supermiljöbloggen jobbar för hållbara resor. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla hemsidan och vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Swisha en slant till 123 270 12 33 för att stötta vårt arbete. 

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.