Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Årets miljöjournalister utsedda

  Tog hem priset för radiodokumentär.

  Det blev Daniel Öhman och Malin Olofsson som under onsdagen fick ta emot priset Årets miljöjournalist 2013. Detta för programmet Dioxinfisken i Östersjön som sänts i P3 Dokumentär i Sveriges Radio. Som Supermiljöbloggen skrivit om tidigare så var det sex bidrag som var nominerade i år.

  I ett pressmeddelande från Miljöjournalisternas förening, som ligger bakom priset, kommenterar Daniel Öhman utmärkelsen så här:

  – Roligt. Både jag och Malin önskar att miljöfrågorna ska vara något som engagerar hela Sverige. Jämfört med tidigare år så känns det nu även som att miljöjournalistiken är på väg bort från en egen liten nisch till att bli en viktig fråga för allt fler redaktioner. Vilket förstås är bra, för det finns hur mycket som helst att granska på miljöområdet.

  Öhman och Olofsson tog hem priset även för tre år sedan, då för radioserien Matens pris.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.