Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Artdatabanken om nedskärningarna: ”Det går inte att skära mer”

  Knepig situation. Artdatabanken menar att de inte gärna kan uppfylla regeringens uppsatta mål – i alla fall inte så länge regeringen samtidigt har ett annat mål om att skära ner verksamheten.

  Uppsala nya tidning, UNT, skriver i dag om de nya turerna kring Svenska artprojektet och dess flaggskepp: bokserien Nationalnyckeln. I artikeln går att läsa att ledningen för Artdatabanken nu i veckan skulle återkomma till regeringen och föreslå vilka ytterligare besparingar som kan göras inom projektet. Men så blev det inte. Enligt UNT så föreslås inga nedskärningar alls i materialet som nu lämnats över till ansvarig minister Eskil Erlandsson (C).

  Ulf Gärdenfors, som är tillförordnad chef på Artdatabanken, förklarar orsaken så här för UNT.

  – Ska vi uppfylla målen som regeringen satt upp går det inte att skära mer. Vill regeringen att vi drar ned ytterligare måste de sätta upp nya mål för oss.

  Bollen verkar nu alltså återigen ligga hos landsbygdsdepartementet och Erlandsson.

  Läs mer på Supermiljöbloggen:
  Kritik mot Erlandssons hantering av artprojektet
  Folkpartist uppmanar regeringen att ändra sig om Artprojektet
  Artdatabanken om regeringens beslut: ”Vi är bestörta”

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.