Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Åsa Romson KU-anmäld för varguttalanden

  Före detta landsbygdsminister Eskil Erlandsson anmäler Åsa Romson till konstitutionsutskottet för att se om hon har misskött sin ministerroll genom hennes uttalanden i vargfrågan.

  I slutet på förra året delegerades beslutet om vargjakten ut till länsstyrelserna, något som tidigare legat på naturvårdsverket. Beslutet öppnade upp för att skjuta 100 vargar, vilket klimat- och miljöminister Åsa Romson var väldigt kritisk till. Hon sa till flera medier att hon föreslagit till den socialdemokratiska landsbygdsministern Sven-Erik Bucht, som är formellt ansvarig för jaktfrågor, att stoppa beslutet.

  Karmenu Vella, ansvarig för miljö- och fiskerifrågor på EU-kommissionen, skrev nyligen i ett brev till svenska miljöorganisationer att de ”kan vara säkra på att kommissionen noga övervakar denna fråga och inte kommer att tveka, om så behövs, att vidta alla nödvändiga åtgärder för att se till att EU: s miljölagstiftning efterlevs i Sveriges hantering av vargar”. I slutet på förrförra året rapporterades det att vargjakten kunde kosta Sverige hundra miljoner kronor. För några dagar sedan stoppades däremot jakten i Värmland och Örebro län tillfälligt.

  I anmälan skriver Erlandsson att statsråd inte ska försöka påverka myndighetsbeslut, och vill få prövat om det handlar om ministerstyre, skriver SvD.


  Centerpartiets Eskil Erlandsson lämnade under förra året in en motion där han skriver att rovdjuren är för många, medan MP inte lämnade in någon motion om jakt alls. Klicka här för att se hur partierna motionerade om jakt förra året.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!