Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Åsa Romson (MP) ny klimat- och miljöminister

  När tillträdande statsminister Stefan Löfven idag presenterade ministrarna i sin regering, stod det klart att Åsa Romson (MP) utses till klimat- och miljöminister.
  Romson är sedan 2011 språkrör för Miljöpartiet, ett arbete som hon delar med Gustav Fridolin. Hon har suttit i Riksdagen sedan 2010 och kommer innan dess från Stockholmspolitiken. Hon har en akademisk bakgrund och disputerade 2012 som doktor i miljörätt vid Stockholms universitet.
  Romsons nya titel är klimat- och miljöminister samt Vice statsminister. Det är första gången det finns en uttalad svensk klimatminister.  Åsa Romson efterträder Lena Ek (C), som varit miljöminister i den avgående alliansregeringen.
   

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.