Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Axfood satsar på solceller

  Foto: Axfood

  En direkt konsekvens av att regeringen backat vad gäller skatten på solel.

  I dag meddelade Axfood att företaget vågar investera i solceller igen.

  – Vårt mål är att fortsätta utbyggnaden av solceller på så många tak till våra Willys och Hemköpsbutiker runt om i landet där det är praktiskt möjligt och där fastighetsägaren också tillåter att vi gör det, säger Anders Strålman, Axfoods vd och koncernchef, i ett pressmeddelande.

  I somras när regeringen införde en skatt som drabbade den som har en eller flera solcellsanläggningar på sammanlagt 255 kW kallade Åsa Domeij, hållbarhetschef på Axfood, skatten för en ”idiotskatt”. Men regeringen backade snabbt i frågan och i september sa klimatminister Isabella Lövin (MP) till Supermiljöbloggen:

  – Regeringen kan nu vara tydlig med att vi kommer att göra allt för att den här skatten ska försvinna – eller om vi inte hittar den lösningen, men det är vår ambition, så ska den ned till en absolut miniminivå.

  I regeringens budgetproposition (pdf) för nästa år står också följande skrivning att läsa:

  Solceller är en förnybar energiteknik som är gynnsam i ett klimatperspektiv och regeringen fortsätter att stimulera utbyggnaden av solceller. Regeringen ser också skyndsamt över förutsättningarna för att skattemässigt gynna solenergi, i synnerhet den el som produceras och förbrukas bakom en och samma anslutningspunkt.

  – Vi tolkar det som att regeringen tänkt om när det gäller solskatten. Därmed kan vi återuppta de planer på utbyggnad vi hade tidigare, säger Åsa Domeij, i pressmeddelandet.

   

   

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.