Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Bisfenol A hittat i kranvatten

  En analys av dricksvattnet för 22 lägenheter i Stockholmsområdet har fått positiva resultat för bisfenol A i åtta av lägenheterna, det skriver Ny Teknik.

  Redan 2011 varnade byggföretagen för att det fanns en risk för att Bisfenol A skulle kunna läcka ut i dricksvattnet, vilket nu alltså har bekräftats. Bisfenol A har varit en av de mest omdebatterade kemikalierna de senaste åren. Kemikalien är hormonstörande och bland annat Frankrike har helt förbjudit ämnet i matförpackningar och annat som kommer i kontakt med livsmedel. Sverige har dock ännu inte infört något totalförbud, trots att det finns en majoritet i riksdagen för detta.

  Utredningen som upptäckte bisfenol A i dricksvattnet vill ännu inte uttala sig om vilka risker de reslutat de har funnit kan innebära. Mängderna ligger under EU:s gränsvärden, men samtidigt bör hänsyn också tas att dricksvattnet även konsumeras av barn, som är extra känsliga. Utredningen ska vara klar den 15 december.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.