Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Centerpartist kritiserar ekologiskt jordbruk

  Skriver på DN debatt att Naturskyddsföreningen bedriver propaganda.
  Staffan Danielsson, riksdagsledamot för Centerpartiet, fortsätter att kritisera de som vill ha mer ekologiskt jordbruk och mer ekologiskt producerade livsmedel i Sverige.
  Supermiljöbloggen har tidigare skrivit om hur Danielsson gett sig på både Naturskyddsföreningens kampanj och Coops kampanj för mer ekologiskt.
  Och nu är det alltså dags igen, denna gång på DN debatt. Här skriver Danielsson bland annat:

  Den som vill få en inblick i propagandamaskineriet kan gå in på Naturskyddsföreningens (SNF:s) hemsida och läsa deras hårt skruvade pamfletter till förmån för ekologiskt jordbruk. Notera till exempel deras beskrivning av bland annat det vanliga, miljövänliga svenska jordbrukets försiktiga användning av kemiska bekämpningsmedel som ”sjukt och vansinnigt”.
  Det är beklämmande att en anrik folkrörelse nedlåter sig till en så besinningslös svartmålning, därtill i hög grad finansierad genom statsbidrag.

  Citatet ”sjukt och vansinnigt” är hämtat från Naturskyddsföreningens informationsfilm som gjorts i samarbete med komikerduon Anders och Måns, och som kan ses nedan.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.