Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng

  Med en ny policy säger den danska banken Merkus nej till att låna ut pengar som ska gå till att köpa bensin- eller dieseldrivna bilar. Elbilar ges däremot billigare lån.

  Det blir stopp för de kunder som vill låna pengar till en fossilbil, rapporterar Allt om elbil. Banken kommer fortfarande erbjuda lån till de mer bränslesnåla plugin-hybriderna, men dessa lån kommer
  vara långt ifrån förmånliga. Det mest förmånliga lånet ges till den som vill köpa elbil.

  En anledning till bankens fossilförbud är att banken anser att försäljningen av fossilbilar avtar för långsamt. Den danska regeringens mål innebär att alla nya bilar som säljs efter 2030 ska ha låga utsläpp. Från 2035 måste alla vara nollutsläppsbilar.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.