Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  De bästa apparna och tjänsterna för delningsekonomi!

  Foto: Ragettho

  Att dela, låna och hyra prylar är toppen för klimatet. Här tipsar Supermiljöbloggen om sina favorittjänster för den nya delningsekonomin!
  Svenskarnas konsumtion fortsätter att öka, samtidigt som vårt ständiga handlande av nya produkter måste minska. Genom att börja dela, låna, ge bort och hyra prylar och tjänster minskar produktionen av nya varor, som vanligtvis sliter hårt på klimat och miljö. Häng på du också! Här tipsar Supermiljöbloggen om de bästa delningstjänsterna.
  Sunfleet
  En av landets största bilpooler som finns representerade på nära femtio orter. Passar såväl för kortare turer till mataffären som längre resesträckor.
  Swapp
  Med den här appen kan du bli av med prylar du inte längre behöver – och samtidigt byta till dig något nytt du vill ha.
  Toolpool
  Verktyg är kanske den typen av köp som mest sällan kommer till användning. Med det här Malmöbaserade initiativet kan du låna borr och vinkelslip när du behöver, helt gratis!
  Skjutsgruppen
  Här bidrar du till mindre koldioxidutsläpp genom att dela fordon med en annan resande. På köpet: trevligt resesällskap!
  Bjussa
  ”Som loppis, fast gratis” summerar det mesta. Här kan du både gratisfynda och ge bort grejer som skräpar i förrådet.
  Klädoteket
  Göteborgsbaserad lånegarderob med både gamla och nya kläder. För att hitta en lånegarderob i din stad – googla!
  Olio
  Smidig app där du både kan skänka och hitta matvaror som annars skulle slängas. Från svinn till win-win!
  Smarta kartan
  Se hit Göteborgare! Den här sajten visar alltifrån cykelkök, bytesgrupper och klädbytardagar till gratisbutiker, samåkningsgrupper och digitala plattformar. Läs Supermiljöbloggens intervju med grundaren Emma Örwall här.
  Snappcar 
  I Sverige finns hundratusentals bilar som står parkerade 23 timmar om dygnet. Med den här tjänsten kan du smidigt dela eller hyra ut din bil till en granne istället.
  Wayway
  Kopplar ihop personer för gemensamma taxiresor. Byebye slösaktigt ensamåkande! Finns än så länge endast för företag och affärsresenärer.
  GoMore
  Bildelningsportal som sträcker sig över hela Skandinavien. Hitta skjuts eller hyr en bil i närområdet!
  Facebookgrupper
  Äger du ett facebookkonto är det en lätt match att börja dela! Sök bara på  ”köp, byt och sälj [insert valfri stad]” i sajtens sökfält så hittar du snart din lokala bytesmarknad. Det finns även temagrupper för varenda intresse man kan tänka sig. Vad sägs om varianten där brädspel skänks bort? Eller kanske antika svärd?


  Delningsekonomi, som också kallas kollaborativ ekonomi, innebär att man istället för att köpa nya produkter och tjänster hyr, lånar, och delar med varandra. Den här nygamla sättet att se på ekonomi är på stark frammarsch – från 2015 till 2016 ökade delningsekonomin med 30 procent.
  Har du tips på fler grymma delningsekonomiska initiativ? Maila oss på tips@supermiljobloggen.se!

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra