Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Dilma: Rädda Rio+20

  I protest mot den ansvarslöshet, ignorans och misslyckande som drabbat Rio+20 mötet, har hundratals aktivister samlats utanför plenum på Riocentro trots massiv polis och militärnärvaro för ett People’s Plenary. Förhandlingarna håller på att haverera och vi är på väg att lämna det som kan betraktas som ”a safe operating space for humanity”. Men än finns det tid! Dilma Rouseff är Brasiliens Socialdemokratiska president och har som ordförande för mötet möjlighet att öppna förhandlingarna igen.

  Organisationen Tck Tck Tck och 350.org mobiliserar därför för att fortsätta namninsamlingen till Dilma för att hon ska öppna förhandlingarna och verka för att Rio+20 ska enas om att avskaffa subventioner till fossila bränslen. Subventionerna till fossila bränslen uppgår varje år till astronomiska summor (1 000 000 000 000 dollar). Det vore ett stort framsteg om Rio+20 kan enas om en tidsplan för när dessa subventioner ska avskaffas. 100 000 personer deltog i en Twitter storm tidigare i veckan på samma tema och 1 miljon människor har undertecknat namninsamlingen ”Dilma: Save the Rio Earth Summit”.

  Dilma Rouseff är Socialdemokrat, ekonom, tidigare energiminister och Brasiliens första kvinnliga president sedan 2010. Hon kämpar för ett Brasilien utan fattigdom och att bevara Amazonas regnskog. Som ung var Dilma med i en marxistisk gerilla och blev fängslad och torterad av den brasilianska diktaturregimen mellan 1970-1972. Nu är hon landets första kvinnliga president och ordförande för Rio+20. Dilma Rouseff är en ledare med stort engagemang, och genom att underteckna namninsamlingen kan vi skicka ett budskap från hela världen att vi tror på henne: Dilma – rädda Rio+20!

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.