Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Earth Day firar 50 år – digitalt

  Foto: Pixabay

  På Earth Day Network sätter vi deltagarnas och volontärernas hälsa i första rummet. Trots det pågående utbrottet av coronavirus uppmuntrar vi människor att resa sig och manifestera mot det allvarligaste hotet mot planeten, men att göra det på ett ansvarsfullt sätt. Det betyder i många fall att vi höjer våra röster digitalt snarare än fysiskt.

  Det skriver Earth Day Network, organisatörerna bakom Earth Day, på sin hemsida med anledning av att deras fysiska 50-års manifestationen nu ställs in och blir digital istället. Orsaken är självfallet den globala Covid-19-pandemin som nu ställer in eller skjuter upp de flesta möten världen över. Bland annat påverkas förberedelserna inför två viktiga FN-toppmöten om klimatet och den biologiska mångfalden.

  Det senaste mötet som skjutits fram är den fjärde och sista toppmötet om ett globalt havsfördrag till skydd för det marina livet i världens hav, som skulle ha inletts 23 mars. FN:s ramkonvention om klimatförändringar (UNFCCC) har meddelat att de inte kommer att hålla några fysiska möten förrän tidigast i slutet av april.

  Earth Day Network misströstar dock inte utan utlovar en global och digital mobilisering den 22 april. De digitala manifestationerna kommer bland annat att innehålla virtuella protester, sociala mediekampanjer, onlineföreläsningar och mycket annat. Organisationen hoppas kunna samla miljontals aktivister under hashtaggarna #EarthDay2020 och #EARTHRISE på ett stort antal digitala plattformar. 

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.