Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  “Ecocide”-advokaten Polly Higgins död vid 50 års ålder

  Foto: Ruth Davey (CC 4.0)

  En av miljörörelsens mest ihärdiga kämpar avled nyligen efter en kort tids kamp mot cancer.

  Advokaten och miljörättskämpen Polly Higgins avled den 21 april 2019 efter att ha förlorat kampen mot en aggressiv cancer, rapporterar The Guardian.

  Higgins drev i åratal en kampanj för att driva igenom en internationell lag om “ecocide”, vilket betyder massförstörelse av ekosystem (jämför engelskans “genocide” för folkmord). Syftet med lagen var ge rättsligt skydd åt naturen och att kunna ställa internationella storföretag och ministrar till svars juridiskt för den omfattande miljöförstöring som vi alla känner till.

  Hon gav upp stora delar av sitt eget liv för att kunna ägna sig åt kampanjen. När det blev känt att hon drabbats av cancer och bara hade några veckor kvar att leva ska hon ha sagt att arbetet fortsätter och att hennes team av jurister kommer fortsätta kämpa obehindrat.

  Undertecknad hade förmånen att få ha Higgins som föreläsare vid universitetet. Hon hade en sällsynt utstrålning av entusiasm, allvar och professionalitet och det var tungt att få beskedet om hennes plötsliga bortgång. Med tanke på hur hon var som person finns dock inte en sekunds tvekan på att hennes team kommer kämpa in i det sista för att slutföra det hon påbörjade. Vi runtomkring får göra vårt för att stötta dem och se till att de lyckas.

  Eradicating ecocide: https://eradicatingecocide.com/


  SMB bevakar frågan om massförstörelse av ekosystem. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla hemsidan och vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Swisha en slant till 123 270 12 33 för att stötta vårt arbete. 

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!