Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng

  Efter C:s budgetsvängning kan S och MP tvingas regera på en budget med allvarliga miljö- och klimatbrister. Nu överväger MP att lämna.

  Vi kommer under dagen att ta en allvarlig funderare på vad det här betyder för Miljöpartiet, säger språkröret Märta Stenevi till DN.

  KD/SD/M-budgeten som sannolikt röstas igenom senare idag innebär bland annat att bensinskatten sänks under 2022. Mot bakgrund av detta säger sig Miljöpartiet överväga att lämna regeringen.

  Om MP lämnar kan hela statsministeromröstningen behöva göras om, skriver SvD. Situationen kompliceras ytterligare av att MP har ett kongressbeslut på att man ska rösta nej till alla regeringar man inte själv ingår i.

  Sverigedemokraterna har dessutom hotat med att väcka misstroendevotum mot miljö- och klimatminister Per Bolund (MP) om han fortsätter som statsråd.

  SMB har tidigare rapporterat om hur högerpartiernas budget gör det billigare att släppa ut. Klimatforskare som SMB talat med varnar för att budgeten både är farlig, dyr och låser in Sverige ännu mer i fossilberoendet.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.