Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Efter protester: Kina behåller förbudet mot noshörningshorn och tigerben

  Foto: Ung tiger från Ranthambore nationalpark, Indien, Foto: Ola Jennersten/WWF

  Kina meddelade för två veckor sedan att de snart kommer tillåta traditionell medicin med noshörningshorn och tigerben, något som varit förbjudet sedan 25 år. Efter skarpa protester runt om i världen har den stora nationen nu skjutit upp planerna tills vidare.
  Efter protester från miljöorganisationer världen över meddelade den kinesiska regeringen i måndags att man bordlagt den lagstiftning som skulle tillåta tigerben och noshörningshorn i så kallad traditionell medicin.
  Supermiljöbloggen rapporterade för två veckor sedan om att den kinesiska regeringen planerade att lätta på ett 25 år gammalt förbud mot att använda noshörningshorn och tigerben i den minst sagt tveksamma verksamheten.
  Miljöorganisationer kallade beskedet för en “dödsdom” för de utrotningshotade djuren: Även om det enligt regeringen endast skulle handla om noshörningar och tigrar som fötts i fångenskap, skulle det i praktiken vara omöjligt att skilja på djurdelar från dessa och från djur som växt upp i det vilda.
  Planerna väckte skarpa protester världen över och den snabba vändningen tyder på att Kina har hört kritiken – ett tydligt bevis på hur viktigt det är att nyheter som denna sprids och att protester faktiskt kan få resultat.
  Det är samtidigt viktigt att fortsätta granska Kina och andra länder inblandade i handel med utrotningshotade djur. Planerna på att tillåta traditionell medicin igen är inte nedlagda – bara bordlagda. Det lär därför inte vara en fråga om utan när de tar upp planerna igen i framtiden.


  SMB bevakar frågan om utrotningshotade djur. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla hemsidan och vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Swisha en slant till 123 270 12 33 för att stötta vårt arbete. 

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.