Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Ek backar i svavelfrågan – Vill se lägre krav

  Idag skriver moderate infrastrukturministern Catharina Elmsäter-Svärd och centerpartistiska miljöministern Lena Ek att reglerna för svavelutsläpp bör vara lika inom hela EU. Det hela är resultatet av en lång regeringsstrid som började under Carlgren och som nu tagit slut med Ek som miljöminister.

  Striden har kretsat kring ett EU-direktiv som tvingar sjöfarten att sänka sina svavelutsläpp efter 2015. Senast i slutet av oktober sade Lena Ek att regeringen skulle införa EU-kraven och kallade det för ett väldigt viktigt beslut, men sedan dess har alltså någonting skett.

  Anledningen som Ek och Svärd nu uppger för att inte införa de hårdare utsläppskrav som direktivet förordar för bland annat Östersjön är att[Om man] menar allvar med att komma åt miljö- och hälsoproblematiken behöver vi verka för en lösning som inkluderar hela Europa”. Det resonemanget förutsätter dock att svavelproblematiken ser likadan ut i hela Europa, vilket den inte gör.

  Beslutet i frågan kan nu läggas till den begynnande högen av frågor där miljöministern tvingats backa efter att inte fått medhåll av övriga regeringen.

  Supermiljöbloggen har utan framgång försökt nå miljöministern för en kommentar.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.