Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  En ny uppfinning kan leverera solel från vanliga fönster

  Uppfinningen är simpel. Allt du gör är att fästa pluggen på ett fönster med direkt solljus så har du ett portabel eluttag som levererar gratis el. 

  I grund och botten är pluggen,  framtagen av en koreansk duo, enbart ett litet solcellsdrivet eluttag. Men det som gör ”The Window Socket” märkvärdig är den otroligt praktiska designen.

  “This product is designed to enable you to use electricity freely and conveniently in a space restricted by the use of electricity such as in a plane, a car or outdoors,” kommenterar uppfinnarna Song och Oh.

  Efter att du fäst pluggen på fönstret och låtit den ladda i fem till åtta timmar, 1000 mAh, kan den användas i upp till 10 timmar efter laddning.

  Produkten är fortfarande i prototypstadiet men har fått stor spridning i media då själva tanken om praktiska portabla solcellslösningar är något som marknaden verkligen törstar efter. Med lite tur kan denna produkt, eller någon liknande smart portabel lösning finnas att införskaffa i en inte allt för lång framtid.

   

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.