Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  Erbjudande på ”Det som en gång var”

  Foto: Helena Granström och Marcus Elmerstad

  Helena Granströms tankeväckande essä ”Det som en gång var” har skönlitterära inslag och problematiserar kring vårt förhållningssätt till naturen.

  Genom att använda rabattkoden aprilbok kan supermiljöbloggens läsare köpa ”Det som en gång var” (ISBN 9789127145771)  via Bokus.com för endast 169:- (ordinarie pris 189 kr). Erbjudandet gäller till den 30/4.


  Om boken:

  ”Helena Granström vill återupprätta en syn på naturen som meningsbärande subjekt, inte bara en kuliss utan grunden i vår tillvaro.” – Svenska Dagbladet

  I samspel med den prisbelönte naturfotografen Marcus Elmerstads vackra bilder kretsar Helena Granströms civilisationskritiska betraktelse ”Det som en gång var” kring frågan: Hur kan vi människor, med den kunskap vi i dag besitter, acceptera att vi rör oss mot en oåterkallelig förstörelse av vår egen livsmiljö?

  Helena Granströms långessä rymmer frågor om teknik och utveckling, politik och ekonomi, ideologi och biologi, och är inflätad i en skönlitterär berättelse om en ung kvinna på fjällvandring som tvingas möta sina egna föreställningar om naturen.

  Helena Granström är författare och skribent med bakgrund inom fysik och matematik. Hennes senaste roman ”Hysteros” kom 2013. Som skribent har hon gjort sig känd som en systemkritisk röst, bland annat i frågan om teknikens inverkan på vårt samhälle.

  Marcus Elmerstad är bildjournalist. 2008 mottog han Hasselbladstiftelsens stipendium i naturfotografi. Till ”Det som en gång var” har Marcus fotograferat hotade miljöer i hela Sverige, från Rönnbäcksnäset i Lappland, till Vättern och Alvaret på Öland.

  ”Hennes analyser av hur tekniken ständigt omförhandlar vad som är verkligt och mänskligt är omvälvande. Att göra motstånd förefaller meningslöst eftersom moralens gränser förskjuts parallellt med teknikens utveckling – och det som en gång var otänkbart är det inte längre.” – Nerikes Allehanda

  ”Med sin eleganta prosa driver Granström det ekologiska mörkret som en dimma in i medvetandet, och det är svårt att komma loss.”  – Helsingborgs Dagblad

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra