Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng

  EU-parlamentet har röstat för en flerårig plan för torsk, skarpsill och sill/strömming i Östersjön. I planen ingår att det inte ska fångas mer fisk än att bestånden kan återhämta sig till nästa år, vilket är en viktig del av EU:s nya fiskepolitik.

  EU beslutade under förra mandatperioden om en ny fiskepolitik och att fiskebestånden ska vara hållbara senast år 2020. Det är första gången som EU:s nya fiskepolitik konkretiseras i en förvaltningsplan.

  Att planen är flerårig och inkluderar flera arter som är viktiga för varandra anses också kunna bidra till ett mer hållbart fiske i Östersjön, skriver Europarlamentet Nyheter.

  Miljöpartisten Linnea Engström, EU-parlamentariker och vice ordförande i fiskeriutskottet, är positiv till förslaget och säger till Svenska Dagbladet:

  Det känns väldigt, väldigt bra. Det här är en jättetydlig signal . . . att parlamentet tydligt har ställt sig bakom ambitionen att gå i linje med den nya fiskereformen och fiska lite mindre under en tidsperiod för att bestånden ska återhämta sig, sade Linnéa Engström (MP)

  Även den moderata EU-parlamentarikern Christoffer Fjellner är positiv:

  Jag är väldigt stolt över att vi nu får en hållbar fiskepolitik för Östersjön, säger han.

  Men EU-parlamentets beslut betyder inte att det är säkert att det här kommer att bli EU:s fiskepolitik. EU-parlamentet och EU-ländernas fiskeministrar ska nu förhandla om frågan.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.