Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  EU ska bara skriva handelsavtal med länder som är med i Parisavtalet

  Foto: Security & Defence Agenda

  Frankrikes utrikesminister Jean-Baptiste Lemoyne sade i början av februari att ett av huvudkraven på ett land som ska ingå ett handelsavtal med EU är att landet i fråga ”implementerar” Parisavalet, skriver Climate Progress.  
  Därefter bekräftade EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström på Twitter att varje handelsavtal som EU undertecknar ska innehålla en referens till Parisavtalet.
  Detta betyder att handelsavtalet TTIP med USA inte kommer att undertecknas förrän USA eventuellt skriver på Parisavtalet. Dock ska det sägas att det är högst osäkert om handelsavtalet skulle ha undertecknats ändå, eftersom Donald Trump inte verkar vara intresserad av det.
  Men detta handlar inte bara om USA. Både Ryssland och Turkiet har hittills inte signerat Parisavtalet. Förhoppningvis sätter EU:s besked press på dem.
  Tidigare utkast på TTIP har dock kritiserats av Greenpeace för att de skulle innebära att länder saknar möjlighet att reglera handeln för att skydda miljö, hälsa och naturresurser.
   

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.