Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Färre kommer åka kollektivt med Förbfarten

  Supermiljöbloggen har tidigare skrivit om att Förbifart Stockholm kommer att påverka kollektivtrafiken negativt. Nu har SL presenterat sin trafikplan och siffrorna är oroande.

  Stockholms läns landsting har som mål att öka kollektivtrafikens marknadsandelar. När SL nu presenterar sin trafikplan 2020 så nås inte detta mål. Dagens Arena skriver:

  – Stora väginvesteringar som Förbifart Stockholm och en stark BNP-utveckling gör att resandet med bilar ökar ännu mer. Ju rikare folk är desto fler åker bil, säger Gunilla Glantz, planeringschef på SL.

  I Stockholms län görs nästan hälften av alla resor med kollektivtrafiken. För att höja andelen krävs mer än bara investeringar i nya tåg och bussar, enligt SL.
  – Med så hög andel som vi har krävs också restriktioner för biltrafiken, till exempel högre trängselskatt, men det är ett politiskt beslut, säger Gunilla Glantz till Dagens Samhälle.

  Den där förbifarten alltså…

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.