Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Fler med klimatångest i Sveriges Riksdag

  En enkätundersökning som Dagens Nyheter har gjort visar på färre klimatskeptiker och fler riksdagesledamöter med klimatångest i Sveriges riksdag 2018
  119 av 349 riksdagsledamöter har besvarat enkäten som skickades ut av DN förra veckan. Enkäten innehöll frågor om hur riksdagsledamöterna förhåller sig till klimatforskningen och klimatfrågan i stort. Endast två av dessa riksdagsledamöter fyllde i att de var skeptiska till klimatprognoserna, men flera fyllde i att de var tveksamma till delar av forskningen.
  En nyhet i denna enkätundersökning jämfört med den som DN skickade ut förra året, är att antalet riksdagsledamöter som uppger att de har klimatångest har ökat. En fjärdedel av de som besvarat enkäten uppger att de känner klimatångest, en ökning från de 10 som uppgav det 2017. Alla utom sex svarade att de oroa sig för klimathotet.


  SMB jobbar för att minska klimatskeptikernas inflytande. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla hemsidan och vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Swisha en slant till 123 270 12 33 för att stötta vårt arbete. 

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.