Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  FN-rapport uppmanar länder att ta bort handelshinder för miljövänlig teknik

  Foto: USAF

  Handel är en viktig orsak till den snabba utvecklingen av vind- och solenergi. Slopade tullar på miljövänliga varor skulle leda till ökad användning av dessa, enligt en gemensam rapport från Världshandelsorganisationen (WTO) och FN som släpptes tidigare i oktober.
  Rapporten menar att internationell handel bidrar till specialisering, konkurrens, storskalighet och innovation vilket i sin tur påskyndar utvecklingen av miljövänliga tekniker. Tillgång till större marknader ger företag större vinstmöjligheter för deras innovationer och därmed starkare incitament att satsa på forskning och utveckling.  Utan tillgång till världsmarknaden skulle företag och konsumenter ha ett mindre och dyrare utbud när de ska köpa miljövänlig teknik.
  Global konkurrens, tillsammans med politiska beslut,  har lett till en snabb minskning av kostnaden för solpaneler och annan förnybar energi, enligt rapporten. Uppkomsten av en global industri för elbilsbatterier har bidragit starkt till ökad konkurrens och storskalighet, vilket har lett till högre produktion och lägre priser.  Ett stort hinder idag är dock nuvarande tullar på upp till 40 procent på elbilsbatterier, att ta bort dessa tullar skulle öka produktionen och minska kostnaderna för batteritillverkningen.
  De utvecklingsländer med störst koldioxidutsläpp skulle, enligt rapporten, kunna importera 63 procent mer energieffektiv belysning, 23 procent mer vindkraftsmaterial och 14 procent med solenergimaterial om handelshinder på dessa varor togs bort. Rapporten föreslår att handelshinder på miljövaror tas bort. Samtidigt behöver också utsläppen från transporterna minska genom bland annat renare bränslen.


  SMB bevakar miljöteknik. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla hemsidan och vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Swisha en slant till 123 270 12 33 för att stötta vårt arbete. 

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra