Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  FN: Världen måste inse effekterna av vattenkrisen

  Foto: tpsdave

  FN:s klimatpanel varnade i veckan för att vattenkrisen i världen, som orsakas av klimatförändringarna, kommer att leda till konflikter mellan länder.  

  Förra veckan varnade Rajendra Pachauri, nobelpristagare och chef för FN:s klimatpanel IPCC, att den vattenkris som många länder står inför på grund av klimatförändringarna kommer att leda till konflikter mellan länder och samhällen.

  – Tyvärr har världen inte riktigt vaknat upp och sett den verklighet vi kommer mötas av vad gäller vattenkrisen, säger Pachauri enligt Reuters, till deltagarna vid en konferens om hållbar vattenanvändning.

  Ett av de länder som sannolikt kommer att drabbas hårt av klimatförändringarna i form av nyckfullt väder med torka som resultat, är Indien. Torkan riskerar i sin tur att leda till allvarlig vattenbrist och påverka både jordbruksproduktionen och tillgången till livsmedel.

  Vattenbristen har redan gett sig tillkänna i Indien där sjukhus i New Delhi tvingades ställa in operationer under 2013 då det inte fanns vatten för att sterilisera instrument, städa operationssalar eller för personalen att tvätta händerna med.

  Pachauri säger att det är nödvändigt att ta hjälp av teknologin för att kunna utnyttja vatten mer effektivt, särskilt inom jordbruket där det är mycket slöseri med vattnet.

  ”Om du tittar på jordbruksprodukter, på animaliskt protein – för vilket efterfrågan stiger – så är det väldigt vattenintensivt. Samtidigt, på tillgångssidan kommer det vara flera begränsningar. Först och främst eftersom det på grund av klimatförändringarna kommer att bli djupgående förändringar i vattnets kretslopp.”

   

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra