Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Förbifart Stockholm försenas- igen

  Förbifart Stockholm är ett vägprojekt som redan är känt för att vara försenat, fördyrat och förstörande. Nu meddelar Trafikverket att bygget försenas med ytterligare ett halvår.

  Det som denna gång orsakar förseningen är att tidpunkten för huvudförhandlingarna för tillståndsmålen flyttas fram till början av 2014. Förseningen innebär att byggstarten flyttas fram till sommaren 2014. En intressant sak med förseningen därmed gör att byggstarten hamnar väldigt nära valet.

  Förbifart Stockholm är ett vägprojekt kantat av problem; Naturvårdsverket har dömt ut miljöbeskrivningen, det har visats att höga mängder farliga kemikalier kommer bildas i tunneln som är en del av projektet och protesterna har varit många vilket bland annat resulterat i att en namninsamling  mot bygget har lämnats in till infrastrukturministern. Dessutom har det visat sig att samtidigt som Stockholmare hellre vill ha satsningar på kollektivtrafik än satsningar på vägar kommer färre att åka kollektivt när förbifarten är byggd.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.