Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Förbud mot rysk olja innan årets slut

  EU-kommissionen föreslår embargo mot all rysk olja – dock först i slutet av året.

  I ett nytt åtgärdspaket mot Ryssland föreslår EU-kommissionen ett fullständigt importförbud mot all olja. Det kommer dock inte träda i kraft direkt.

  Råoljeimporten ska fasas ut under sex månader, och i slutet av 2022 blir det slutpunkt även för raffinerat oljebränsle som bensin och diesel.

  Det utdragna tidsplanen får kritik från Greenpeace.

  EU:s förbud mot rysk olja är ett viktigt steg mot att stoppa pengaflödet till Putins krig i Ukraina, men har redan tagit för lång tid. Att det inte kommer träda i kraft förrän i slutet av året ger Putin möjlighet att hitta andra marknader för sin olja. Vi kommer inte att lösa de problem Europas oljeberoende skapar genom att byta leverantör, vi måste minska energibehoven, fasa ut alla fossila bränslen och ställa om till ett hållbart energisystem, säger Isadora Wronski, senior strateg på Greenpeace, i ett pressmeddelande.

  EU-parlamentariker Jakop Dalunde (MP) anser att all energiimport bör stoppas direkt.

  Att vänta sex månader är att fortsätta finansiera Putins invasionskrig i Ukraina i sex månader till, säger han till Europaportalen.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!