Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Företagsledare i öppet brev – kraftfulla åtgärder behövs för att undvika en död planet

  I ett öppet brev inför FN:s toppmöte i Kunming, Kina, med fokus på biologisk mångfald har toppcheferna för Unilever, H&M och nio andra storföretag uppmanat till meningsfulla åtgärder mot massutrotning av vilda djur och kollaps av ekosystem. Annars riskerar vi att få ”en död planet”, rapporterar The Guardian.

  Brevet som publicerades den här veckan i The Guardian beskriver hur vi inte enbart befinner oss i en klimatkris, utan att vi även har en allvarlig förlust av biologisk mångfald som måste hanteras.

  Företagsledarna skriver att eftersom det inte finns några företag på en död planet har nu fler än 1000 företag undertecknat uppmaningen om att ’Nature is Everyone’s Business’ och som är riktad till regeringar för att de ska anta en politik som vänder den negativa planetära utvecklingen till år 2030.

  Vidare skriver företagsledarna att de erkänner sitt ansvar att avvisa ”business as usual” som metod, och i stället omvandla sina affärsmodeller för att verka inom planetära gränser. Man uppmanar samtidigt regeringar att handla så att produktions- och konsumtionssvtrycken är hållbara. De skriver även att de är beredda att samarbeta med regeringar för att det här ska ske.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.