Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Förnybart växer allt snabbare

  De förnybara alternativen förväntas fortsätta växa i allt snabbare takt de kommande åren, till 2018 kan 25 procent av världens elförsörjning komma ifrån förnybara alternativ tror internationella energiorganet IEA i en ny rapport.
  IEA skriver bland annat att den allt snabbare ökningen av förnybara alternativ framför allt drivs fram av sol och vindkraft som blivit allt billigare de senaste åren. De förnybara alternativen växer nu snabbare än de fossila och IEA tror att de förnybara alternativen kommer öka från 20 procent av den totala elförsörjningen 2011 till 25 procent 2018. Utvecklingen är positiv, men skulle behöva gå ännu mycket snabbare för att tackla klimatkrisen.
  Traditionellt sett har de rika länderna i OECD som varit de som satsat mest på förnybara alternativ, och så är det fortfarande. Men allt mer förnybart byggs även i länder utanför OECD-området, framför allt är det Kina som satsar stort och kommer att stå för 40 procent av all förnybar el som byggs ut mellan 2012 – 2018.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.