Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Försäkringsbolag: Så mycket kostar naturkatastroferna

  Översvämningar ett av de största problemen under årets första sex månader.

  Det är försäkringsbolaget Swiss Re som tagit fram preliminära siffror för vad första halvåret bjöd på i form av samhällskostnader för dels naturkatastrofer, dels andra större olyckor orsakade av människan, så som industriella olyckor.

  I ett pressmeddelande skriver man att de ekonomiska förlusterna globalt var på 56 miljarder US-dollar de första sex månaderna. Den internationella försäkringsindustrin ska ha fått krav på 20 miljarder av dessa kostnader, där 17 miljarder kan kopplas till naturkatastrofer, främst översvämningar.

  Runt 7 000 människor ska sammanlagt ha mist livet som en följd av katastroferna.

  Några av exemplen som tas upp är:

  • Januari – Den tropiska stormen Oswald drar in över Australien, en miljard US-dollar i försäkringskrav.
  • Maj – USA drabbas av ett flertal tromber (tornados), 28 människor mister livet, 1,8 miljarder i försäkringskrav.
  • Juni – översvämningar i Öst- och Centraleuropa, kräver 22 liv och leder till ekonomiska förluster på 18 miljarder varav fyra miljarder i försäkrade förluster.
  • Juni – översvämningar i Indien, minst 1 150 människor mister livet vilket gör det till den värsta enskilda händelsen under perioden.
  • Juni – översvämningar i Alberta i Kanada, där det handlade om försäkrade förluster på två miljarder, högsta siffran i landets historia.

  Första halvåret under 2012 var dock värre sett till kostnader. Då handlade det om sammanlagt 67 miljarder US-dollar, där enbart översvämningarna i Thailand ledde till förluster på 16 miljarder.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.