Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Fortsatt oklart vad som händer med regeringens klimatfärdplan

  Kan bli ”vårens cliffhanger”.
  Enligt miljöminister Lena Ek (C) kommer regeringen först senare i vår att närmare beskriva hur man tänkt genomföra arbetet för att nå visionen om att Sverige ska ha noll nettoutsläpp av växthusgaser till år 2050.
  Detta stod klart under onsdagen då Ek svarade på en skriftlig fråga från Socialdemokraternas miljöpolitiska talesperson Matilda Ernkrans.
  Frågan från Ernkrans ställdes innan jul i samband med att en diskussion uppstod på Twitter om vad regeringen egentligen har för avsikter med det omfattande utredningsarbete man låtit Naturvårdsverket ta fram. Som Supermiljöbloggen då kunde berätta påpekade miljöministern på Facebook att en proposition är att vänta från regeringen. Men den statusuppdateringen togs snabbt bort och till tidningen Riksdag & departement förklarade Eks pressekreterare i stället att det ännu inte är klart vad som ska hända, det vill säga om det blir en proposition, en skrivelse eller något annat som regeringen tänker presentera för riksdagen.
  Gårdagens besked från miljöministern utlöste inte oväntat nya diskussioner på Twitter. En av kommentarerna om färdplansarbetet, från WWF:s Lovisa Hagberg, löd:

  Vårens ’cliff-hanger’?

   

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.