Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  G7-länder överens om klimatmål

  Årets G7-möte prioriterade bland annat klimatfrågan och enades om två viktiga delar som en förberedelse inför toppmötet i Paris senare i år. Delvis har man enats om att stå bakom två-graders målet, delvis hjälpa drabbade utvecklingsländer genom bidrag till 100 miljarders-fonden.

  Igår avslutades årets G7 möte i de tyska alperna, där bland annat USA:s president Barack Obama, Tysklands förbundskansler Angela Merkel och Frankrikes president Francois Hollande deltog. En av de viktigaste punkterna på mötet var frågan om klimatet och efter långa förhandlingar enades länderna om att ställa sig bakom två graders-målet, det vill säga det mål som långsiktigt ska begränsa den globala uppvärmningen till två grader.

  Att alla står bakom är resultatet av hårda förhandlingar, sade Tysklands förbundskansler Angela Merkel i en artikel i DN.

  De sju länderna vill utöver målet även bidra till den fond på hundra miljarder årligen som startats för att hjälpa utvecklingsländer som drabbas av klimatförändringarna.


   

  G7-gruppen består av sju av världens största industrialiserade ekonomier och inkluderar för närvarande USA, Kanada, Japan, Frankrike, Storbritannien, Tyskland och Italien.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.