Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng

  Lika stor yta som hela New York. Så stort är oljeutsläppet från Syriens största oljeraffinaderi som nu befaras spridas vidare mot Cypern.

  Syriska myndigheter uppger att en tank med 15 000 ton olja har läckt sedan 23 augusti, enligt CNN. Myndigheterna har också sagt att de haft läckan under kontroll, men nya satellitbilder visar att föroreningen är mycket värre än man tidigare anat.

  Oljan täcker nu en havsyta på cirka 800 kvadratkilometer – ungefär lika stort som hela New York. Det nya utsläppet är heller inte det första i år. I februari skedde ett stort oljeläckage som drabbade kusterna kring Israel och Libanon.

  Medelhavet var redan innan oljeutsläppen känsligt för miljökatastrofer. Plastskräp, luft- och vattenföroreningar bidrar till Medelhavet flera gånger har utnämnts till världens mest förorenade hav. Just föroreningarna pekas ut som ett av de absolut värsta hoten mot havets unika biologiska mångfald. 60 procent av Medelhavets växter och drygt 30 procent av havsdjuren är endemiska och finns inte på någon annan plats än den här regionen.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!