Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Glad alla hjärtans dag!


  Idag är det alla hjärtans dag och överallt i vårt avlånga land firar man Sankt Valentin. Kanske tillhör du också skaran som nervöst skickar en röd ros till din kärest-hen för första gången, eller kanske bara går ut och köper några förpackningar hjärtformat godis i någon form till dig själv (inget fel med det). Men idag är också en dag för reflektion, eftersom man i många fall uppmuntras att visa sin kärlek genom konsumtion av något slag. För dig som vill fira denna röda dag i ett grönt skimmer, kommer här några tips:

  • Do it yourself

  Fixa ett hemgjort kort, en badbomdkakor – eller varför inte lite lolcats-sysselsättning för kissen?

  • Tjänstekonsumtion

  Frukost på sängen, en hemlagad middag eller varför inte en ”hej-älskling-jag-har-städat-hela-lägenheten”, har tidigare funkat som substitut för både blommor och choklad.

  • För den traditionelle

  För dig som gärna ändå vill köpa en bukett, kan det vara värt att köpa fairtrade-märkta eller ekologiska blommor. Samma gäller såklart för choklad och annat godis.

  • Lite senare

  För er som verklige vill sy ihop säcken har även SMB sammanfattat hur då på grönast sätt avslutar dagen i bingen. Ett av de bästa miljö-kärlekstipen är ju trots allt att ”stänga av TV:n och sätta på varandra”. NICE!

  För fler Valentines-tips, besök någon av dessa sidor:

  – Ekostil 
  – Eco-bride
  – En lagom dos grönt

  Glad alla hjärtans dag önskar vi på Supermiljöbloggen!

  (Psst! Du har väl inte missat att Weleda och lottar ut sitt Alla hjärtans dag-paket med ekologisk mandelmjölk?)

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.