Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Global klimatstrejk i nära 2000 städer över hela världen

  Foto: Jens Rundberg

  På fredag anordnas klimatstrejker i 106 länder och i 1693 städer. Totalt planeras event den närmsta tiden i 1809 städer. Protesterna som inspirerats av Greta Thunberg har blivit en världsomfattande rörelse.

  Protesterna drivs av unga och skolelever. Men nu uppmanas även vuxna att komma med på fredag och visa sitt stöd. Budskapet är krismedvetenhet, lyssna till vetenskapen och handling NU!

  I Sverige planeras klimatstrejker i alla större städer, bland annat utanför Riksdagen, och även i mindre orter. På sidan nedanför finns länkar till Facebook-eventen för alla strejker. Klicka i ”show details” för att se alla event och scrolla ner till Sweden.
  https://www.fridaysforfuture.org/events/list 

  Saknar du någon plats och vill anordna en klimatstrejk rapportera gärna hit.

  Se filmen som uppmanar alla att delta:


  SMB vill också att vuxenvärlden och politikerna tar ansvar och pushar därför klimatdebatten framåt. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla hemsidan och vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Swisha en slant till 123 270 12 33 för att stötta vårt arbete. 

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.