Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng

  Är du sugen på att odla men har ingen egen trädgård? Co-Grow är ett initiativ som samlar hemmaodlare för att dela odlingsmark i liten skala.
  Att odla sin egen mat kan vara en dröm för många. Men tillgång till en trädgård är inte en självklarhet för alla. Så var det för Rebecka Hagman, grundaren till delningsinitiativet Co-Grow som vill väcka liv i trädgårdsodling igen.

  – Vi tror på̊ att alla kan odla mat och vill återta köksträdgården som var vanlig förr i tiden, eftersom hemmaodling är hållbart, säger hon.

  En odlingsträdgård bidrar till biologisk mångfald och kan minska klimatpåverkan. Dessutom är det lättare att hålla en småskalig odling fri från kemikalier, menar Rebecka Hagman.

  – Jag har alltid varit intresserad av klimat, miljö och hållbarhetsfrågor och när idén om Co-Grow kom till mig kändes det som att den blev ett självklart svar och micro-lösning på många av vår tids samhällsutmaningar.

  Det hela resulterade i en onlinetjänst, där man kan registrera sig som ägare till en tillgänglig trädgård eller som odlingsentusiast som söker tillgång till en liten bit odlingsmark.
  Målet är nu att Co-Grow ska växa i hela landet. En grundpelare i Co-Grow är gemenskapen och att skapa nya möten mellan människor. Inför framtiden finns därför tankar om pedagogisk och integrationsfrämjande verksamhet.
  Är du intresserad så hittar du deras facebooksida här och på hemsidan kan du registrera en trädgård eller leta efter odling nära dig.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!