Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Hundratusentals barn i Sverige plockade upp de vuxnas skräp

  Foto: Håll Sverige Rent

  Rekordstort intresse för Håll Sverige Rents skräpplockardagar.

  I dag på Världsmiljödagen avslutas Håll Sverige Rents skräpplockardagar, som pågått under våren och som i år slog rekord vad gäller antalet deltagare. Sammanlagt var det 804 570 skräpplockare som gav sig ut på skräpjakt på gator, torg, parker och stränder, framför allt barn på förskolor och skolor, men även cirka 200 000 vuxna.

  – Skräpplockardagarna bidrar till att skapa ett större miljöengagemang och en ökad medvetenhet. Att plocka skräp i sitt närområde är en ögonöppnare och samtidigt en konkret insats för miljön. Det är roligt att se att så många människor engagerar sig, säger Johanna Ragnartz, vd för Håll Sverige Rent, i ett pressmeddelande.

  Enligt Håll Sverige Rent består ungefär 80 procent av allt skräp av fimpar, cigarettpaket och snusdosor. Den vanligaste anledningen till att människor skräpar ner på allmänna platser, skriver organisationen, är att det antingen inte finns någon papperskorg, att papperskorgen är full eller att det redan är skräpigt.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.