Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng

  Den 23 januari har utnämnts till elens dag av branschorganisationen Svensk Energi. Denna mäktiga naturkraft återfinns inte bara i blixtar och ålar, utan ger oss även fulladdade telefoner, tvättmaskiner, hjärtstartare och möjligheten att läsa de här orden.
  Trots alla positiva förtjänster samhället får av elen sliter den ofta på klimatet.
  I Sverige är vi relativt duktiga på att använda klimatsmart elektricitet, med vattenkraft och kärnkraft som de största produktionssätten. Men dessa metoder är inte problemfria och vi kan alltid bli bättre. 2040 ska Sverige nå 100 % förnybar elproduktion, men ju förr är som bekant bättre.
  Tips: På Smutselskollen kan du kolla in hur ditt elbolag producerar din elektricitet. Om du inte gillar det du ser kan du byta med några klick. Tänk dessutom på att försöka minska din elförbrukning.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.