Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Information gav minskat bilåkande

  Göteborgsregionens projekt ”Nya vägvanor” gav effekt. Genom att sprida information fick man 29 000 västsvenskar att köra i snitt 111 färre mil per år.

  Nio kommuner runt Göteborg har varit med i det treåriga projektet, som inleddes 2008. Totalt har 29 107 personer kontaktats per telefon och informerats om alternativa sätt att resa till och från jobbet. Allingsås tidning:

  1 500 av dem kontaktades igen efter ett år, för en uppföljning. Det visade sig att de i genomsnitt hade minskat sitt bilkörande med 111 mil per år, från 1 488 till 1 377 mil.

  I Stockholm gör istället politikerna sitt bästa för att planera inför forntiden. Man bygger vägar för miljarder som resulterar i mindre kollektivtrafikåkande och högre utsläpp.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.