Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Internt V-upprop för bättre klimatpolitik

  Vänsterpartiets partiledning får intern kritik för att inte prioritera klimatkrisen tillräckligt högt, rapporterar Ekot.

  Enligt ett upprop som Ekot tagit del av vill 140 partimedlemmar att partiledningen ska bli bättre på att positionera sig medialt i klimatfrågor och ställa tuffare krav på regeringen. Uppropet kommer bara några veckor efter att Naturskyddsföreningen kritiserat V för fåtaliga klimatåtgärder i partiets förslag till höstbudgeten.

  Biträdande partisekreterare Hanna Gedin säger till Ekot att medlemmarna inte behöver vara oroliga och att klimatet är högt prioriterat i Vänsterpartiet.

  Jag kan ju inte riktigt se hur man skulle kunna prioritera den mer, när egentligen det vi pratar mest om är den stora, gröna massiva omställningen som behövs, och att staten behöver ta en mycket större roll än vad den gör i dag.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.