Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  Jamaica anpassar samhället efter hårdare klimat

  Foto: Ryan Courtade

  De senaste 30 åren har ön Jamaica fått utstå ett förvärrat klimat, med bland annat fler översvämningar och förlorade skördar. Nu planerar öns regering att ställa om samhället för att klara de nya förutsättningarna.

  Ett första steg är enligt Jamaicas premiärminister Andrew Holness att landet ska minska sitt beroende av fossila bränslen. Det betyder att mängden el från förnyelsebara källor ska öka med upp till 50 procent till 2030.

  Ett andra steg är att utbilda jordbrukare i att bättre ta hand om sina jordar och att anpassa för ett hårdare klimat.  I en första insats ska cirka 5. 000 jordbrukar utbildas i hållbara jordbruksmetoder och i att använda teknisk utrustning som kan förbereda dem inför kommande katastrofer.

  – Klimatförändringarna utgör ett hot mot Jamaica. Vi gör allt vi kan för att hantera det på ett smart sätt. Att utveckla och genomföra en ny effektiv politik har blivit vårt vapen i kampen mot ett förändrat klimat, särskilt när det gäller att skydda jordbruket som är en viktig ekonomisk sektor, säger Una May Gordon, chef för avdelningen för klimatförändringar vid departementet för ekonomisk tillväxt och skapande av sysselsättning, till Arbetet Global.

  Ett konkret exempel på en insats är det stora hållbarhetsprojektet ”Building climate resilience of urban systems through EBA in Latin America and the Caribbean”, som för samman organisationer och myndigheter från El Salvador, Mexico och Jamaica, för att stärka urbana områdens resilians. Urbana områden som tätbebyggda städer och asfalterade industriområden, är extra känsliga för översvämningar och orkaner, på grund av bristen på avrinningsområden.


  SMB arbetar för en global klimatjournalistik. Sedan start 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla hemsidan och vårt artete – och vi hoppas du vill hjälpa oss.

  Swisha en slant till 123 270 12 33 för att stötta vårt arbete.

   

   

   

   

   

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra