Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Kändisarna som röstar för miljön

  Foto: Frankie Fouganthin CC BY-SA 3.0

  Metro har frågat 44 olika kändisar vad de kommer att rösta på. Vi har listat stjärnorna som tycker att miljöfrågan är viktigast.
  Jacob Öqvist, 43 år, Stockholm, radioprogramledare:

  Jag har inte bestämt mig ännu men det lutar åt ett grönt parti på någon sida av blocken. Om det blir Centerpartiet eller Miljöpartiet vet jag inte ännu. Jag vill rösta på ett parti som slåss för miljön, det är A och O just nu. Jag ska lyssna på slutdebatterna och se vilket partis argument som väger tyngst innan jag bestämmer mig.
  Jasmine Gustafsson, 20 år, Stockholm, är en av deltagarna i ”Paradise hotel” på TV3:
  Jag har inte satt mig in så mycket men jag vet att jag ska rösta på Miljöpartiet i kommunvalet.  Jag vill få bort Bromma flygplats. Jag bor precis vid den och tycker att den stör och är onödig. Men i de andra valen vet jag inte. Det är första gången jag får rösta och jag tycker att det är jättesvårt. Jag kollar på debatter och pratar med mamma, hon är insatt. Hur jag tänker i riksdagsvalet? Jag är väldigt intresserad av miljöfrågor, det känns viktigt. Jag tycker att det har blivit extrema klyftor med moderaterna och vet inte om jag tycker om det. Men jag vet inte vad jag kommer att rösta på.

  Thomas Järvheden, 41 år, Sollentuna, komiker:

  Just nu lutar det åt Miljöpartiet. Därför att miljön är en så otroligt underprioriterad fråga.

  Eric Hagberg, 20 år, Kristianstad, deltagare i ”Paradise hotel” på TV3:

  Jag vet faktiskt inte. Vad jag däremot vet är att jag absolut inte ska rösta på Sverigedemokraterna. Det är den enda partiet som inte kan bidra med något positivt. Jag kommer att välja det parti som jag tycker har mest bra åsikter om jämställdhet, miljö- och naturfrågor. Jag ska sätta mig in det mer när det närmar sig val.

  Kristian Täljeblad, 24 år, Umeå, deltagare i ”Paradise hotel” på TV3:

   
  Det lutar åt att jag röstar blankt men om det inte blir det så kommer jag att rösta på Sofia Arkestål i Centerpartiet. Hon står för frågor jag tycker är viktigt – marknadsekonomi och miljön. Det finns inget parti som tilltalar mig helt och hållet men henne tror jag på. Hon är vettig och skön.

  Julia Mjörnstedt, 29 år, Göteborg, grundare och generalsekreterare för Ung Cancer:

   Jag får inte gå ut med det eftersom jag företräder en politiskt obunden organisation. Men om jag ska vara ärlig så vet jag inte vad jag ska rösta på.  De två frågor som jag känner är viktigast, och det kan ha mycket att göra med att jag har blivit förälder och så är miljö och jämställdhet på alla plan. Både mellan män och kvinnor och svenskfödda och utlandsfödda.

  Jonas Cramby, 44 år, Stockholm, matskribent, krogrecensent och kokboksförfattare:

  Miljöpartiet. Därför att de fokuserar på det som ändå måste vara den viktigaste frågan: Vår överlevnad på den här planeten.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.