Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Kitty och Mattias bjuder in till Vegopodden

  Foto: Linus Hallgren

  Igår lanserades det första avsnittet av Vegopodden, detta enligt ett pressmeddelande till Supermiljöbloggen under tisdagen. Lyssnaren får hänga med Kitty Störby Jutbring och Mattias Kristiansson på restaurangbesök och ta del av inspirerande samtal och intervjuer. Varning: dina förlegade fördomar om vegokosten kan komma att förgöras.

  Vill du minska ditt ekologiska fotavtryck genom att minska, eller kanske till och med avstå, från köttet? Är du intresserad av vegokosten men behöver en gång för alla få dina eventuella fördomar gentemot den krossade? Är du redan vego men sugen på att ta del av inspiration och intressanta samtal utanför köttnormen? Kitty och Mattias har dragit igång Vegopodden som på ett opretentiöst och humoristiskt sätt kan hjälpa dig att fixa biffen (pun intended). Dessutom bjuds det i varje avsnitt en grön trerätters med avsnitt uppdelade i förrätt, huvudrätt och efterrätt.

  Många verkar tro att veganliv handlar om att äta bara sallad och tofu, avstå från allt man gillar, späka sig och till och med banta. Inget kan vara mer fel! Det vill vi visa i Vegopodden, säger Kitty Störby Jutbring bloggare på Mama, krönikör, programledare och vegan sedan flera år.

  Vegopoddarna vill på ett avslappnat och roligt sätt bevisa att vegovärlden inte är något flummigt påhitt, att den sker nu och att den är vår framtid. De kommer i podden prata om hur vi måste dra ned på den animaliska kosten och istället utforska växtbaserade alternativ. Vegomat är inte bara gott, det är också bättre för vår hälsa, miljön och inte minst för djuren.

  Det finns ingen podd som kombinerar galet god vegomat, gränslös humor, pinsam ärlighet med enkla problem, världsproblem och rungande grön inspiration, säger Mattias Kristiansson, kokboksförfattare och chefredaktör för Sveriges första och största vegetariska mattidning VEGO.

  Avsnitten kommer ut varannan vecka och är tjugo minuter långa. Här kan du kolla in Vegopoddens facebooksida.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.