Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Klart för miljömärkta försäkringar

  Idag lanseras kriterierna för miljömärkning av sakförsäkringar med Bra miljöval. Eftersom bil-, villa- och fritidshusförsäkringar omsätter ca 60 miljarder kronor om året och stora delar av byggfirmornas och bilverkstädernas uppdrag handlar om just skadereglering så finns det stora miljövinster att göra.
   
  Miljö har hittills inte varit en konkurrensfaktor för försäkringar men genom att erbjuda försäkringsbolagen möjligheten att miljöprofilera sig hoppas man på Naturskyddsföreningen att den miljömedvetna konsumenten snart kunna köpa miljömärkta försäkringar.
   
  Kriterierna omfattar tre områden: kapitalförvaltning, skadereglering och relation med försäkringstagaren. Försäkringsbolagen får t.ex. inte investera i företag med verksamhet inom kolkraft, kärnkraft och uran, vapen och pornografi. Det ställs också krav på den stora omsättning som bolagen står för vid skadereglering och hjälp ska ges till kunder för att välja miljöbra lösningar vid val av försäkring.
   
  ”Vi vill att konsumenter ska få hjälp att välja produkter från bolag som verkligen har ansträngt sig. Bra Miljöval kräver att de tar sitt ansvar för kapitalplaceringarna, kontorens energianvändning och när den krockade bilen ska repareras. I bilverkstaden och hos byggfirman finns många viktiga resurs- och kemikalieval att göra”, säger Svante Axelsson, generalsekreterare i Naturskyddsföreningen.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!