Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Klart i går: EPH tar över Vattenfalls brunkolsverksamhet

  Affären slutfördes samma dag som EU:s miljö- och klimatministrar beslutade att EU ska ratificera klimatavtalet från Paris.

  I går stod det klart att det svenska statliga bolaget Vattenfall har slutfört försäljningen av sina tyska brunkolstillgångar. Kolkraftverken och de tillhörande dagbrotten kommer att gå till den tjeckiska energikoncernen EPH och dess finansiella partner PPF Investment.

  EPH har tidigare gjort klart att man hoppas på en renässans för kolkraften i Europa.

  Den svenska regeringen har fått hård kritik för att man i somras godkände försäljningen, bland annat av miljöorganisationer och forskare som menar att brunkolsverksamheten måste fasas ut om klimatmålen som sattes upp i Paris förra året ska ha en chans att nås.

  Supermiljöbloggen har inte sett någon kommentar från regeringen om att affären nu är i hamn. Men bara några timmar efter pressmeddelandet från Vattenfall kom beskedet att EU:s miljö- och klimatministrar beslutat att EU ska ratificera klimatavtalet från Paris.

  På Sveriges Radios Ekot lät det då så här:

  il

   

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.