Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Klimataktivister blockerar fossilgashamn i Göteborg

  Foto: Fossilgasfällan

  Just nu blockerar en aktivistgrupp ingången till Göteborgs energihamn. Anledningen till protesterna är byggandet av en väldigt ifrågasatt fossilgasterminal.
  Såhär skriver gruppen Fossilgasfällan på facebook:
  ”Vi blockerar just nu ingången till Energihamnen i Göteborg. Polisen kommer att bära bort oss allihop.
  Klimatkämpar från olika städer och länder är här med oss. Tillsammans står vi upp emot Swedegas plan att bygga en fossilgasterminal i hamnen. Att bygga nytt för fossila bränslen i Sverige skapar efterfrågan för fossilgasutvinning runtom i världen. Vi säger: Not here, not anywhere!”

  Supermiljöbloggen har tidigare rapporterat om fossilbolaget Swedegas kritiserade anläggning, kallad GoLNG. En stor fossilgasterminal kommer försvåra för Sverige att nå klimatmålen, samtidigt som övergången till förnybara bränslen sinkas.


  SMB arbetar emot fossilindustrin. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla hemsidan och vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Swisha en slant till 123 270 12 33 för att stötta vårt arbete. 

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.