Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  ”Klimatet drabbar oss. Det kommer fortsätta drabba oss.”

  Musikhjälpen 2015 Linnea Henriksson #mh15 Foto: Martina Holmberg Foto: Martina Holmberg

  Musikhjälpen pågår för fullt i Linköping med årets tema ”Ingen ska behöva fly undan klimatet”. Under dagen har inslag från Musikhjälpens reporter Clara Henry, som befinner sig i Filippinerna där tyfonen Melor har dragit in över landet, spelats upp vilket får programledaren och artisten Linnea Henriksson att reagera starkt.

  Efter inslaget om tyfonen Melor, som hittills lämnat miljoner människor utan ström och tvingat runt en miljon människor att evakuera från sina hem, samtalar programledarna Linnea Henriksson och Gina Dirawi om klimatkatastrofers effekter. I ett brandtal från Henrikssons sida säger hon att hon inte tycker att vi ska prata om framtiden.

  Jag tycker inte att vi ska prata om framtiden. Vi ska prata om nu. Det handlar verkligen om nu. Det finns jättemycket vi kan göra nu för att rädda människor som drabbas av detta nu.

  Henriksson, som rörs till tårar vid tanken på de miljontals människor som tvingas lämna sina hem, säger:

  Klimatet drabbar oss. Det kommer att fortsätta drabba oss. Och det är där det är så viktigt att gå ihop, människa till människa.

  Musikhjälpen håller på till på lördag och än finns det alltså tid att vara med och bidra. Funderar du på att donera pengar till Musikhjälpen eller har du redan gjort det? I klimatväxlarn kan du se vad dina donerade pengar kan bidra till i kampen för att förebygga klimatrelaterade katastrofer.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.