Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Klimatförnekare bakom föreningen ”Svenskt Landskapsskydd”

  Supermiljöbloggen har tidigare rapporterat om hur försvarsmakten aktivt motarbetar vindkraften. Tidningen Arbetaren Zenit har nu kartlagt föreningen Svenskt Landskapsskydd (FSL), den mest aktiva anti-vindkraftsorganisationen:

  Lantbrukets Affärstidning avslöjar att en intern powerpointpresentation från FSL ger lokalföreningarna råd som: ”överklaga varje beslut”, ”varna markägare för skadeståndskrav för värdeminskning och annan påverkan” och ”gå in på kroppen hos politikerna och tjänstemännen på bygg & miljö”.

  Under valrörelsen publicerade föreningen en debattartikel i SvD tillsammans med ekonomen Marian Radetzki där man sågade vindkraften. Under hösten har man fortsatt kampanjen. Vindkraften behövs inte eftersom Sveriges klimatmål ändå kommer uppnås, skrev man nyligen i SvD.

  Men den som gräver lite finner att FSL i själva verket inte alls bryr sig om klimatmålen. FSL anser nämligen att klimatpolitiken ”saknar grund i sund och verifierbar vetenskap”.

  Föreningen menar istället att vindkraften (!), inte klimatförändringarna, är ”det största hotet” mot vår natur. En av föreningens företrädare, Jonny Fagerström, förnekar öppet klimatförändringarna och är aktiv inom föreningen Stockholmsinitiativet, som aktivt försöker skjuta klimatpolitiken i sank.

  I en skrivelse till regeringen har FSL uppgivit att de har hela 15 000 medlemmar. Men enligt FSL:s förre ordförande Berndt Stymer är denna siffra ”strunt”.

  – FSL har inga siffror på hur många som är med i olika lokalföreningar. De flesta jag besökte hade ett 20-tal medlemmar, säger Stymer till Arbetaren Zenit.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.