Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Klimatmötet i Glasgow skjuts upp

  Foto: Pixabay

  Vad många befarade blir nu verklighet. På grund av covid-19 skjuts FN:s stora klimattoppmöte COP26 upp. Mötet var planerat till november i år men kommer istället hållas 2021.

  Mötet har beskrivits som oerhört viktigt för att nå Parisavtalets mål om att begränsa den globala uppvärmningen. Under mötet var förhoppningen att alla länder skulle skärpa sina nationella klimatåtaganden.

  Klimatsekretariatet skriver i ett pressmeddelande att det inte längre är möjligt att hålla ett ambitiöst och inkluderande möte på grund av coronapandemins globala återverkningar.

  FN:s klimatchef Patricia Espinosa menar att beslutet inte får sakta in klimatarbetet:

  Covid-19 är det mest akuta hotet mot mänskligheten just nu, men vi får inte glömma att i det långa loppet är klimatkrisen det största hotet. Snart kommer ekonomierna starta upp igen. Det här är en chans för länder att återhämta sig bättre, att inkludera de mest sårbara människorna i återhämtningen, och en chans att omforma detta århundrades ekonomi till att bli mer ren, grön, hälsosam, rättvis, säker och resilient, säger Espinosa.

  Glasgowmötets värdländer, Storbritannien och Italien, kommer nu tillsammans med UNFCCC komma överens om nya datum för COP26.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.